fbpx

Mednarodni industrijski sejem je v središče dogajanja postavlja svetovne dosežke industrije. Veliko število mednarodno priznanih razstavljavcev in  doslej največja ponudba  blagovnih znamk je že prvi dan privabila visoko številko strokovnih obiskovalcev, kot tudi tistih, ki jih ta področja osebno zanimajo.

Mednarodni industrijski sejem je največji in najpomembnejši sejem v jugovzhodni Evropi s področij strojegradnje, orodjarstva, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij. Predstavilo se je več kot  900 blagovnih znamk iz 32 držav celotnega sveta in na ogled so bile postavljene novosti, ki jih sicer ni mogoče videti nikjer drugje.

Uradni otvoritelj Mednarodnega Industrijskega sejma je bil Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, je poudaril priložnosti  industrijskega sejma v Celju. 

Kako pomembna je za Slovenijo industrija v današnjem času, je povedal tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup.

Potekalo je tudi tradicionalno podeljevanje sejemskih nagrad. Strokovna komisija je izbrala najboljše v kategoriji proizvajalcev in kategoriji zastopnikov. 

Dan kasneje je potekal Dan varilne tehnike, ki ga vsako leto spremlja Državno tekmovanje varilcev. Organizatorji Celjski sejem, SKEI Slovenije in Društvo za varilno tehniko (DVT) Maribor pa so podelili tudi nagrado za življenjsko delo v varjenju, prof. dr. Janezu Begešu. »Varilci se združujemo. Varjenje je spajanje, zato je jasno, da se varilci tudi sami združujejo,« je po prejemu nagrade povedal prof. dr. Janez Begeš in tako povzel cilj Dneva varilne tehnike v okviru Mednarodnega industrijskega sejma.  Izdal pa je še ključ za uspeh: »Delat, delat in ne odnehat. Pri tem pa tudi ustvarjaš in tako delaš stvari, ki te zanimajo in so potrebne.«

Več preberite tukaj.